Care este raza de actiune a unui sistem de emisie-receptie ?

Este o întrebare la care nu se poate raspunde exact deoarece exista mai multe variabile ce pot influenta distanta cum ar fi zona de lucru, conditiile atmosferice, echipamentul folosit, etc. Va puteti astepta la o distanta cuprinsa intre 5 și 20 km.

Care este puterea de emisie maxima legala?

Puterea maxima legala este de 4w/FM, 1w/AM. Utilizarea oricărei puteri suplimentare este ilegală și poate provoca de multe ori interferențe la aparatele electronice.

Statiile emisie-receptie CB se pot folosi fara licenta ?

Statiile emisie-receptie CB sunt legale si se pot folosi fara licenta. Canalul de utilizare folosit in Romania este 22

Ce tip de antena sa aleg ?

In primul rand antena trebuie sa fie pentru frecventa de 27Mhz. Incercați să luati antena cu cea mai mare valoare de castig „gain”. Cu cat o antena este mai inalta cu atat emisia si receptia se poate realiza pe distante mai mari.  Antenele mobile vin într-o mare varietate, alegerea acesteia se va face in functie de locul de montaj (plafon, portbagaj, etc.) cat si de tipul de montura (magnetica, fixa).

Pe ce suport montez antena radio CB?

Antena radio CB poate fi montata pe suport magnetic, suport pentru jgheab/streasina, suport pentru portbagaj, suport pentru oglinda, suport permanent, etc., fiecare cu avantajele si dezavantajele lor.

Care este cel mai bun loc de montaj al unei antene CB?

Pentru obtinerea unui randament maxim de emisie-receptie se recomanda ca antena sa fie montata pe centrul plafonului vehiculului.

Ce sunt canalele CB 9 /19 ?

Canalele CB 9/19 sunt utilizate in special in cazuri de urgente ( accidente, calamitati naturale, etc.)